Verslag van de nieuwjaarsborrel van ARA, 17 januari 2020, in het atelier Gregor Lijsten

Op vrijdagmiddag 17 januari jl. was het weer zover, de nieuwjaarsborrel van ARA. Een moment om elkaar weer te zien en een goed en voorspoedig nieuw jaar in te luiden. Deze keer vond de bijeenkomst plaats in het atelier van Gregor lijsten te Spankeren.

Omdat ARA leden heeft door heel Nederland was de nieuwjaarsborrel dit jaar gesitueerd in het oosten van het land, in het schilderachtige plaatsje Spankeren. Dit keer wat minder makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer maar wederom een zeer speciale locatie. Anna, Kim en Marcel zijn het hart van dit bijzondere bedrijf dat naast het maken van nieuwe lijsten, ook oude lijsten restaureert.

Na de toost op het nieuwe jaar door de voorzitter van ARA, Erick Douwes, vertelde Marcel over de geschiedenis van het bedrijf, specialismen en werkzaamheden.
Daarna werd er een tour gegeven door de werkplaats, de prachtige toonkamers en de enorme opslag waar een schat aan mallen van de meest prachtige oude ornamenten lag ten toon gespreid.

Het was gezellig druk en een flink aantal ARA leden hadden de moeite genomen om van soms ver (Friesland, Brabant) naar Spankeren te komen. Er was een drankje en een hapje maar vooral veel collegialiteit en hartelijke begroetingen van collega’s die elkaar soms al weer een tijd niet gezien of gesproken hadden. Er werd veel kennis, tips en informatie uitgewisseld tussen de verschillende restauratoren. Ook werden de workshops van het afgelopen jaar geëvalueerd en zeer positief bevonden, bijvoorbeeld de Masterclass re-lining en de workshop van Cremonesi. Ook werd er vooruit gekeken naar de volgende: lezing en workshop Gereedschapsonderhoud die 2 en 3 maart as. zal plaatsvinden.

Rond 18:00 uur ging iedereen weer langzaamaan huiswaarts. Het was een zeer geslaagd samen zijn met fijne collega’s en een tip voor de mensen die er dit jaar niet bij waren, volgend jaar is er weer een nieuwjaarsborrel, mis hem niet! De ARA bedankt het team van Gregor lijsten voor hun gastvrijheid en alle leden die aanwezig waren voor hun komst.

Een heel mooi 2020 toegewenst,
namens het bestuur van ARA

Bron: ARA Nederland