We zijn buitengewoon vereerd met een opdracht ten behoeve van het wereldberoemde museum De Hermitage in het Russische Sint-Petersburg. Ons is verzocht lijsten te maken voor een aantal schilderijen van Rembrandt en andere Hollandse meesters uit de 17e eeuw. De opdracht is afkomstig van een groep Nederlandse vrienden van De Hermitage.

In totaal voorzien we vooralsnog 19 kunstwerken in Rusland van nieuwe lijsten, in de stijl van de tijd waarin de schilderijen tot stand kwamen. Het gaat om zwarte, tamelijk sobere lijsten.

Die vervangen de gouden lijsten die nu nog om de schilderijen zitten. Dat was ooit mode, maar die stijl is niet authentiek en niet passend bij de kunstwerken.

FAMA20101025-3253Gregor Simoons was onlangs enkele dagen in Sint-Petersburg om in De Hermitage de maten van de in te lijsten schilderijen te nemen.
De lijsten worden in ons atelier in Spankeren gemaakt en zijn naar verwachting begin 2011 gereed. Later dat jaar hoopt Simoons opnieuw naar Sint-Petersburg af te reizen om de lijsten om de schilderijen te maken.

Bekijk ook de film over de Hermitage