De ambachtelijke lijstenmaker Gregor’s Lijsten in het Gelderse Spankeren heeft onlangs opnieuw een aantal schilderijlijsten geleverd voor de wereldberoemde Hermitage in Sint-Petersburg. Wij zijn door de conservatoren van het museum zelfs gevraagd om binnenkort te komen adviseren. Wij gaan de medewerkers van de Hermitage instrueren om op verantwoorde wijze oude meesterwerken opnieuw in te lijsten.

De bestelling van de Hermitage betrof ditmaal een serie van vier verschillende lijsten, plus een charmant achtkantige ovalen exemplaar. Eind mei werden ze geleverd en afgelopen week kwam bij ons het bericht binnen dat de zending naar volle tevredenheid was. “Het lijstje is weer met vreugde ontvangen. De vier andere zijn keurig te zien in een nieuwe vitrine”, schreven de Russische opdrachtgever Svetlana en Irina Sokolova, conservatoren bij de Hermitage.

De lijsten bevatten werken van 17de eeuwse meesters van o.a. Rembrandt van Rijn, Adriaan van Ostade, Jan Miense Molenaer, Aert Jansz. van Marienhof, Cornelis van Poelenburgh.

FAMA20140312-005130-01De Hermitage vertrouwde al eerder opdrachten aan Gregor’s Lijsten toe. Dat ze opnieuw terugkwamen met meer bestellingen – én met het uitzonderlijke trainingsverzoek – heeft volgens ons alles te maken met de manier van werken die wij hanteren. Wij leveren serieuze kwaliteit, werken met authentieke mallen en gebruiken de beste technieken om lijsten naar de wens van de klant af te werken. Ook de bijzondere techniek om nieuwe lijsten een werkelijk verouderde uitstraling te geven, beheersen alle medewerkers in Spankeren tot in de finesse.

Bekijk ook de film over de Hermitage

Foto: Irina Sokolova, specialist 17de eeuwse Nederlandse kunst