Ambachtelijke stijllijsten

Sinds jaar en dag maken we handgemaakte 18e en 19e eeuwse lijsten. Maar ook 17e eeuwse lijsten behoren tot ons assortiment, onder andere voor de Hermitage in Sint Petersburg. Deze ambachtelijke stijllijsten maken we uit diverse houtsoorten, zoals peren, kersen, eiken en palissander. Ze kunnen ook worden voorzien van houten robbels in elke gewenste vorm.

Bij moderne omlijstingen maken we meestal gebruik van strakke lijsten, uitgevoerd in witgoud. Door een kleur onder het witgoud te zetten kunnen we kleuren uit het kunstwerk in de lijst laten terugkomen, hetgeen een mooi bijpassend resultaat geeft.

Fineren is het verlijmen van een zeer dunne laag hout op een schilderijlijst. Fineerhout is niet alleen het mooiste hout, maar door het flinterdunne verzagen haalt het ook het maximum aan hout uit elke boomstam. Fineerhout is in vele verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Ieder stuk fineer is uniek van kleur en tekening. Wij gebruiken meestal wortel fineer, omdat het een zeer mooie tekening heeft. De kleur van fineer kunnen we veranderen door met verschillende kleuren lak te politoeren en te patineren om de lijst zodoende een mooie en oude uitstraling te geven.

17e eeuwse stijllijsten