Het internationaal georiënteerde woonmagazine More Than Classic besteedt in het juni/julinummer ruime aandacht aan het ambachtelijke vakwerk van Gregor’s Lijsten. De rubriek ‘De Vakman’ geeft in zes pagina’s ruime aandacht aan het bijzondere vak, de unieke collectie Middeleeuwse mallen én de passie van Gregor en zijn medewerkers.

FAMA20100616-4467In het artikel schetsen journaliste Rianne Meijer en fotograaf Freek Esser in vogelvlucht het verhaal van de carrière van Simoons (39), en zijn bedrijf. Het begint in zijn jeugd, als hij via zijn vader de liefde ontwikkelt voor het lijstenmakersvak én voor zeldzame meesterwerken. Om zijn vakkennis verder te verdiepen, besluit hij al op jonge leeftijd gratis te gaan werken bij verschillende gerenommeerde lijstenmakerijen in binnen- en buitenland.
Het verhaal vertelt verder hoe zijn doorzettingsvermogen wordt beloond: inmiddels behoort Gregor’s Lijsten op zijn vakgebied tot de top van de wereld en mag hij toonaangevende musea als de Hermitage in het Russische Sint-Petersburg tot zijn opdrachtgevers rekenen.

Van Rembrandt en Jan Steen tot Monet en Van Gogh: alle grote meesters zijn al eens door Simoons van een bijpassende schilderijlijst voorzien. Daarmee is hij in de voetsporen getreden van zijn vader. Maar er zijn ook verschillen, vindt Simoons: “Ik zeg wel eens gekscherend dat mijn vader de Opels onder de lijsten creëert: prima ontwerpen, maar veel standaard werk. Ik maak Rolls-Royces.”

Download het artikel (pdf).